Националният военноисторически музей отбелязва 6 май с Ден на отворените врати и специална празнична програма
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Май 2016 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Националният военноисторически музей отбелязва 6 май с Ден на отворените врати и специална празнична програма

/КРОСС/ Със специална празнична програма Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите посетители на празника на Българската армия и Ден на храбростта. Традиционно на 6 май НВИМ обявява вход свободен от 10.00 до 18.00 ч. за постоянната хронологична и външна експозиция, както и за временните изложби „Идоли или идеали", посветена на Априлското въстание, и „Войната, в която не можехме да не участваме", която проследява българското участие във Втората световна война на фона на международните събития. В традиционната атракция „Експонатите оживяват" тази година посетителите ще имат възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и до отделението за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа". Гостите на музея ще могат да опитат боб чорба, направена от истински военен готвач на полеви условия. За празничното настроение ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.


ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

10.00-18.00 ч. - Ден на отворени врати
10.00-18.00 ч. - Експонатите оживяват - свободен достъп до пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и до отделението за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа"
12.00 ч. - Традиционна дегустация на войнишка боб чорба
15.00 ч. - Концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски

С Ден на отворени врати празникът ще бъде отбелязан и във филиалите на НВИМ - Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба - 1444 г. във Варна и Музея на авиацията в Крумово.