Румънеца и Енчев: Ценностната система на младите е нулева, те не уважават нищо, дори и себе си
Секция: Шоубизнес
03 Май 2016 09:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румънеца и Енчев: Ценностната система на младите е нулева, те не уважават нищо, дори и себе си

/КРОСС/ Разликата между изкуството преди и това сега - преди Христо Ботев не е имал S-класа и апартамент в Люлин 5, а се е борил за някакви идеали. В момента изкуството се базира на това - ако не караш автомобил последен модел, то ти не си звезда.

Това коментираха Румънеца и Енчев в Денят ON AIR с Кузман Илиев.

Ценностната система на младите хора е нулева, посочи Румънеца. По думите му те не уважават нищо, дори и себе си. "Нямат респект към учителите си и към хората, които ще им дадат това, от което имат нужда".

Изкуството се комерсиализира и в момента почти всичко е бизнес, добави Енчев. Според него много е крехък балансът между двете крайности - чиста форма на бизнес и чиста форма на изкуство,

"В България има 5 човека, които решават в комерсиалната музика какво да се случва и това са програмните директори. Половината от тях не разбират нищо от това. Ако има музикални критици, то това са 5 човека програмни директори на радиостанции, телевизии", посочи Румънеца.

Според Енчев това е малко нелепо, "защото не е честно скрит в едно кабинетче зад един компютър да решаваш съдбата на един изпълнител, който сега прохожда или вече е утвърден".

Ролята на риалити форматите е чисто комерсиална - да печелят сами за себе си, коментира още Румънеца.

"Но те не са измислени в България, а в чужбина. Там нещата работят по друг начин. Децата в тези формати у нас биват сдъвкани и изплюти. След това много боли", добави той.

Румънеца и Енчев са организатори на събитието "София Мези", което ще се състои между 5 и 8 май в Северния парк в София. Те благодариха за съдействието на Столична Община - район „Надежда" и район „Връбница".

"София Мези" е най-мащабният фестивал в България, посочиха изпълнителите. По думите йм това е и най-мащабното нещо, което са правили. Очакват повече от 70 000 души.

"София Мези" ще бъде 4 дни забавления за всички възрасти от 10 до 22 часа. Ще има музика, спорт и вкусна храна.