Гроздан Караджов: С промените в КСО се цели кражба като с КТБ
Секция: ПОЛИТИКА
03 Май 2016 14:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гроздан Караджов: С промените в КСО се цели кражба като с КТБ

/КРОСС/ „Ако се приемат промените в Кодекса за социално осигуряване, това ще е най-голямата кражба след случилото се с КТБ", заяви депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

По думите му предложените от финансовия министър Владислав Горанов промени в разпределянето на т.нар. „втора пенсия" са направени „потайно от парламента и ресорния вицепремиер".

„Промените са изцяло във вреда на осигуряващите се. Това поражда тежко съмнение защо толкова много се бърза с промените и не бъдат обсъдени в широк състав от експерти", коментира Караджов.

Според него подобна промяна ще доведе до спадане на акциите на пенсионно-осигурителните дружества.

Гроздан Караджов съзря и заговор с криминална цел. „Възможне да се понижи цената на най-голямото пенсионно дружество, за да се обслужи купувач, който да го купи на занижена цена. Нека министърът на финансите да заяви участва ли в тази покупко-продажба или не", допълни депутатът.

Той определи предложенията на Горанов като грешни и глупави. „Предлагаме на министърът да не внася този законопроект и поне 6 месеца да се направи диагностика на проблема, а не да се бърза с решението", каза Караджов.