Щурмови самолети Су-25, изтребители МиГ-31 и вертолети ще проведат първата репетиция на Парада в Урал
Секция: Русия
04 Май 2016 11:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Щурмови самолети Су-25, изтребители МиГ-31 и вертолети ще проведат първата репетиция на Парада в Урал

/КРОСС/ Пилотите от Централен военен окръг (ЦВО) в Русия ще проведат днес първата репетиция на въздушната част от Парада на Победата в Екатеринбург, съобщиха от пресслужбата на окръга, предаде ТАСС.

„Над 20 самолета и вертолета, излетели от летищата в Свердловска и Челябинска област и Пермския край, ще сформират параден строй. Прелитането над центъра на Екатеринбург е планирано за 10.35 ч. местно време“, отбелязаха от пресслужбата.

Вертолетите ще летят със скорост от 200 км в час на височина 150-200 м, а самолетите с от 300 до 700 км в час на височина 300-450 м. Интервалът между въздушните редици по време на прелитане над трибуните ще бъде 40 секунди.

„В авиопарада на 9 май ще участват 24 единици. Сред тях – две единици транспортно-бойни вертолети Ми-8, звено бомбардировачи Су-24 и звено свръхзвукови изтребители МиГ-31. За първи път на Парада на Победата в Екатеринбург ще участва тежкият вертолет Ми-26, който ще оглавява колоната, военно-транспортните самолети Ан-12 и Ан-26, както и щурмови самолети Су-25СМ, специално пребазирани в Урал от Киргизия от руската авиобаза Кант“, уточниха от ЦВО.

Действията на екипажите ще координира подвижен пункт за управление на авиацията, разположен в центъра на Екатеринбург. „На 9 май над главния площад на града пилотите ще поздравят в радио ефир  участниците и зрителите по случай Деня на Победата“, добавиха от пресслужбата.