Жени-лидери обсъждат с правителство и община развитието на женското предприемачество в България
Секция: ИКОНОМИКА
05 Май 2016 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жени-лидери обсъждат с правителство и община  развитието на женското предприемачество в България

/КРОСС/ Заместник-министрите Даниела Везиева и Зорница Русинова, заедно с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и жени-лидери в различни браншове ще дискутират методи за насърчаване на жените в бизнеса у нас. Кръглата маса на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България" е инициирана от сп. Business Lady и Business Lady Club и ще се проведе на 10 май от 10.00 часа в София хотел Балкан. Събитието се провежда с официалното партньорство на Министерство на икономиката.

Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, която е патрон на кръглата маса, ще представи концепцията на Стратегията за насърчаване на женското предприемачество в България на Министерство на икономиката. Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика ще акцентира върху мерките за насърчаване на жените в бизнеса и създаване на равни права между половете на Министерство на труда и социалната политика.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на Синдиката на българските учители и носител на орден «Стара планила» Янка Такева ще бъдат официални гости на Кръглата маса и ще вземат отношение и активно участие в дискусията за насърчаването на жените в бизнеса у нас.

Сред участниците в Кръглата маса ще бъдат дами - представители на различни големи компании, които ще споделят успешни практики в сферата на предприемачеството, като Доротея Николова, член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК; Илияна Търнина, управител и вицепрезидент на Paysafe България; инж. Мария Кръстева, председател на Business Lady Club; Мая Атанасова, Директор "Човешки ресурси" на Девня Цимент и Вулкан Цимент; д-р Петя Стратиева, генерален мениджър Санофи Пастьор, България; Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България и други.

Вечерта ще завърши с петото издание на Годишните награди на сп. Business Lady, по време на които ще бъдат отличени постиженията на жените-лидери в България в различни отрасли, сред които Банков сектор, Инудстрия, Фармация, Човешки ресурси, Строителство и архитектура, Държавна администрация, Образование, Финансов сектор, Медии и други. Официални гости на церемонията ще бъдат Даниела Везиева, Йорданка Фандъкова и Янка Такева.

Медийни партньори на Кръглата маса са радио Витоша, радио Фокус, ИА Фокус, ИА Cross.bg, b2bmedia.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG.