Provocator – руският конкурент на Smart за 3500 евро
Секция: Автомобили
14 Май 2016 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Provocator – руският конкурент на Smart за 3500 евро

/КРОСС/ Руската компания „Мироу“ (Mirrow) планира да пусне на пазара алтернатива на малолитражния Smart Fortwo, съобщи онлайн изданието auto@mail.ru, предаде “Руски дневник”.

Проектът на необикновения градскиавтомобил е дело на московския дизайнер Александър Малишев. В момента колата, кръстена „Мироу Провокейтър“ (Mirrow Provocator) съществува само под формата на компютърни скици, но първият прототип ще бъде готов още тази есен и ще бъде представен на Автосалона в Париж.

С дължината си от 2695 мм Provocator напомня на Smart Fortwo, но по останалите габарити руската машина е далеч по-голяма от германския си конкурент. Широчината ѝ е внушителните 1980 мм без огледалата, а височината е цели 2045 мм. Така височината на салона вътре в автомобила е 180 см.

Mirrow Provocator може да побере четирима души и багаж, а в бъдеще е възможно да се появи и със 70 см по-дълъг вариант, който да се използва за такси. В него ще могат да се возят петима пътници и шофьорът.

Provocator ще се предлага с бензинов или с дизелов 3-цилинтров турбодвигател с обем до 1,5 л. Възможно е да се появят и хибридна и електрическа версия на автомобила.

Планира се цената на базовата версия да е между 3500 и 4500 евро (по курс към днешна дата), което е около 260-330 000 рубли.