Приключи шестото издание на проекта „Образована младеж"
Секция: ПОЛИТИКА
15 Май 2016 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключи шестото издание на проекта „Образована младеж"

/КРОСС/Приключи шестото издание на проекта „Образована младеж". „Осъществявянето му се превърна в добра практика за организацията ни.", коментира общинският съветник от БСП Теодора Халачева, която е и част от екипа на сдружение „Иновации и потенциал" - Пловдив, създател на проекта.

Стартът е даден през 2011 г. като една от инициативите на неправителствената организация за работа с ученици от средните училища. Обща цел и приоритет е съхранение, развитие и инвестиране в младежта като социален потенциал и по-конкретно повишаване нивото на образованост на зрелостниците от Община Пловдив.

За тази цел екипът на проекта предоставя възможност за подготовка за държавните зрелостни изпити чрез безплатно обучение по български език и литература в рамките на четири месеца, които се провеждат в неделя.

Обучението по български език и литература вече шеста поредна се води от г-жа Димитрина Вакрилова. До момента в проекта са участвали над 80 ученици от различни средни училища в града.

Организаторите на проекта Тодор Стоилов и Теодора Халачева с радост съобщават, че тазгодишния випуск е сформиран от 32 ученици с добра мотивация към учебния процес от различни пловдивски гимназии. „Зрелостниците, в рамките на 4 месеца бяха безвъзмездно обучавани от г-жа Димитрина Вакрилова, за да продължат своето обучение в България или чужбина. Във време на занижаване на качеството на образователната ни система, инвестицията в знание е повече от оправдана", сподели Тодор Стоилов, представител на Младежкото обединение в БСП - Пловдив и председател на НПО "Иновации и потенциал".
„Очакваме високи резултати и ще продължим заниманията по езикова култура с кандидат-студентите, за да бъде успешна тяхната реализацията.

Убедени сме, че сред нашите курсисти са бъдещите управленци на града и страната!", допълни общинският съветник от БСП Теодора Халачева.