Ярова: Русия е длъжна да пресече заплахите от страна на САЩ
Секция: Русия
16 Май 2016 08:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ярова: Русия е длъжна да пресече заплахите от страна на САЩ

/КРОСС/ Русия оценява обективно заплахите от страна на САЩ и е длъжна да ги пресече в името на мира и сигурността, заяви пред журналисти председателят на Комитета за сигурност и противодействие на корупцията към Държавната дума на Русия Ирина Ярова, коментирайки думите на американския зам.-министър на отбраната Робърт Уорк, предаде РИА Новости.

По-рано Уорк заяви, че Пентагонът е изключително обезпокоен от думите на руския президент Владимир Путин за пресичане на евентуалните заплахи за Русия от разполагането на американска ПРО в Полша и Румъния.

„Навиците на ПРОтектората в изпълнение на Пентагона имат все по-изразен характер. Докато Държавният департамент измисля медийно прикритие за неприкритите си действия по НАТО-колонизацията на Европа, Русия оценява обективно и абсолютно реалистично създаваните от САЩ заплахи и е длъжна да ги пресече в името на мира и сигурността“, каза Ярова.

„Трябва да мислят тези, които бягат с ракети по чуждите европейски домове, въвличайки ги във военната си авантюра и превръщайки Европа в американски съединени щати на Европа“, добави депутатът.