Нюланд обсъди с помощника на руския президент регулирането на конфликта в Украйна
Секция: СВЯТ
18 Май 2016 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нюланд обсъди с помощника на руския президент регулирането на конфликта в Украйна

/КРОСС/ Помощникът на държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд обсъди с руския президентски съветник Владислав Сурков регулирането на кризата в Украйна, предаде ТАСС.

„Вчера ние обсъдихме подробно с помощника на президента на РФ всички аспекти на Минските преговори. Не излизаме от „нормандския формат“, но ще работим паралелно с него с цел изпълняването на Минските споразумения“, заяви тя.

Нюланд също така е обсъдила и руско-американските отношения със зам.-министъра на външните работи на РФ Сергей Рябков. „Току-що приключи конструктивният кръг от преговори. Днес се срещнах със заместник-министъра на РФ Сергей Рябков за обсъждане на руско-американските отношения“, заяви Нюланд.

Тя подчерта, че САЩ не признават изборите в ДНР и ЛНР, тъй като те са в разрез с Минските споразумения. „САЩ и международната общност не признават резултатите от изборите в Донбас, които противоречат на Минските споразумения“, каза помощникът на държавния секретар на САЩ.

„Това, че група хора сама е решила да проведе избори в Донбас, няма доведе до мир и сигурност. Вместо това, ние ги призоваваме да се съсредоточат върху подготовката за изборите, предвидени в Минските споразумения“, заяви Нюланд.

„Ние искаме да видим изпълняването на Минските споразумения колкото се може по-скоро. Сега настъпи времето „да натиснем газта“. Както каза американският президент, ако „Минск-2“ бъде изпълнен, санкциите ще бъдат отменени“, подчерта тя.