Властите в Крим призоваха Порошенко да престане да се разпорежда с територията на РФ
Секция: Русия
19 Май 2016 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Властите в Крим призоваха Порошенко да престане да се разпорежда с територията на РФ

/КРОСС/ Украинският президент Петро Порошенко трябва да престане да се разпорежда с териториите на други държави, в частност с територията на руски Крим, заяви пред РИА Новости вицепремиерът на кримското правителство Руслан Балбек.

По-рано по време на мероприятие, посветено на 72-рата годишнина от депортацията на кримските татари, украинският президент заяви, че ще инициира промени в конституцията на страната с цел създаването на национална автономия на кримските татари в Крим, в състава на суверенната украинска държава.

„Лесно е да се разпореждаш с нещо, което не ти принадлежи. Кримските татари гледат на подобни думи не като на нещо друго, а като пореден опит да се спекулира с чувствата им. Решенията на президента на друга страна, който няма никакво отношение към Крим, не носят никакви нито политически, нито юридически последици, а са само провокация“, заяви Балбек.

По думите му всички гръмки обещания от страна на Киев се правят с една единствена цел – да въздействат психологически на кримските татари, за да формират протестни отношения. „Киевските власти разглеждат кримските татари като разменна монета в геополитическата и идеологическа конфронтация между Запада и Русия“, подчерта Балбе

Вицепремиерът припомни, че киевските власти са имали на разположение повече от двадесет години, за да предприемат нещо по отношение на кримските татари, но резултатът от това е нулев.