„Милениум клуб България” с кампания в подкрепа на кандидатурата на И. Бокова за генерален секретар на ООН
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2016 06:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Милениум клуб България” с кампания в подкрепа на кандидатурата на И. Бокова за генерален секретар на ООН

/КРОСС/ Ирина Бокова и Симеон Втори бяха специални гости на среща на тема „Патриотизъм без граници", организирана от „Милениум клуб България".

Част от кампанията в подкрепа на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, срещата бе проведена вчера в Гранд хотел „България". Сред участниците в дискусията бяха депутатите от БСП Жельо Бойчев и Кристиан Вигенин, председателят на БСП София Калоян Паргов, проф. Огнян Герджиков, Милен Велчев, Зинаида Златанова, бизнесмени и политици, млади хора от страната и чужбина.

Членове на „Милениум клуб България" са българи, родени след 1 януари 1981 г., които живеят и работят в чужбина. Клубът бе създаден под патронажа на Симеон Втори в края на март във „Врана".

Членове на клуба обсъдиха и други важни за тях теми, като оптимизирането на процеса на легализация на чуждестранните дипломи в България, по която ще се търси сътрудничество с вицепремиера и образователен министър Меглена Кунева.

Клубът представи структурата си - комитети в чужбина, които ще работят за активна и отговорна българска диаспора. „Целта ни е да дадем възможност на българите в чужбина да работят за развитието на България, дори да не са в страната, и да направим мост между тях и българската държавна администрация, бизнес, медии и общественост", обяснява председателят на Управителния съвет на клуба Румен Чолаков.