"Левски" на 102: Мечтаем, но не забравяме!
Секция: СПОРТ
24 Май 2016 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Левски" на 102: Мечтаем, но не забравяме!

/КРОСС/Днес футболен клуб "Левски" празнува своя 102-и рожден ден. От ръководството излязоха с официално съобщение на клубния сайт по случай празника, което публикуваме без редакторска намеса:

Днес отброяваме 102-ата годишнина от онзи велик за цялата „синя" общност миг. Миг, в който група ентусиасти се събират в центъра на София и поставят началото на нашата вековна любов - футболен клуб Левски.

Вече повече от 100 години всички, свързани със „синята" идея споделяме радости и вълнения. Моменти на велика еуфория от успеха и рани от неуспеха. Не забравяме нито миговете, в които сме били на върха, нито тези в които сме преживявали загуби. Защото важен е не само успехът. Важен е заветът, че победата не трябва да се преследва на всяка цена, ако потъпква спортсменството.

Спомняме си легендите, съхраняваме паметта и ще продължим да следваме примера на великите имена, които създадоха мита за величието на футболната игра.

Защото името ни задължава.

Защото Левски е и винаги ще бъде онази искра, която пали огъня на страстта дори в най-тежките мигове. Дава ти упование и надежда. Кара те да летиш, дори когато крилете ти са прекършени.

Днес Левски продължава своята битка. Битка за финансово стабилизиране. Битка за завръщането на върха в българския футбол. Там, където му е исторически закодирано да бъде. И тази битка е едновременно тежка заради моментните дадености и вдъхновяваща заради невероятната подкрепа на най-големия капитал в клуба - неговата велика публика.

Намираме се на прага на нов кръстопът, на който трябва да си подадем ръка, за да се върнем заедно на пътя на успеха. Да дадем нов импулс и увереност на разбирането, че поетата посока е правилна.

Защото когато фенове и отбор са рамо до рамо им е исторически предопределено да спечелят своята битка за съхранение.

102 години Левски. Мечтаем, но не забравяме!