Пушков сравни Украйна, стремяща се в ЕС, с булка с опетнена рокля
Секция: Русия
25 Май 2016 09:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пушков сравни Украйна, стремяща се в ЕС, с булка с опетнена рокля

/КРОСС/ Председателят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков сравни Украйна, стремяща се към ЕС, с булка с опетнена рокля и изцапани с кръв ръце, с която сега не знае какво да прави разочарованият европейски „жених“, предаде ТАСС.

„Украйна в продължение на две години се радваше на статута на политическо облагодетелстване и й се прощаваше всичко. Това беше демократична невеста за женене, която с нетърпение очакваше европейския жених“, каза Пушков във вторник в интервю за „Российская газета“.

„Но сега става ясно, че под роклята й изобщо не се крие това, което той очакваше. А и самата рокля е силно опетнена“, заяви той.

В тази връзка политикът отбеляза, че деветте хиляди загинали цивилни в Донбас са резултат от действията на въоръжените сили на Украйна, а не от самообстрели. „И одеското клане бе устроено не от така наречените сепаратисти, а от украинските ултраси с подкрепата на киевския режим“, добави той.

„Всичко това силно подкопа имиджа на „булката“. Стана ясно, че ръцете й са изцапани с кръв, а на рамото, под роклята, има татуировка свастика. И сега европейският жених не знае какво да прави с нея“, образно изложи вижданията си върху ситуацията председателят на комитета на Държавната дума по международните въпроси. „Да се сключи с нея „евросъюз“ е невъзможно, защото и тя не е готова, и ЕС не може безкрайно да финансира огромна страна, намираща се в толкова плачевно състояние“, счита той.

Пушков отбеляза още, че референдумът в Холандия, на който болшинството се изказа против асоциирането на ЕС с Украйна, е „демонстрация на здравия разум“.

„А ако имаше референдум и в Гърция? Във Франция? В Италия? Ако такива референдуми се бяха провели и в други страни в ЕС, то аз съм убеден, че в много от тях, особено в Централна и Южна Европа, резултатът би бил същият като в Холандия“, каза той.