Фестивал на триизмерни рисунки организират край Стара Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2016 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фестивал на триизмерни рисунки организират край Стара Загора

/КРОСС/ Фестивал на 3D рисунката започва днес във винарната „Мидалидаре естейст” в старозагорското село Могилово. Той ще продължи до неделя, съобщи "Topnovini.bg". 

От 11.00 е работната художествена група за деца (work shop) 3D ART „Кирилицата “оживява” в триизмерни рисунки” с Леон Кеер от Холандия и Алекс Максиов от  Украйна. Заедно със световно известните художници участват деца от школи по изкуства. Форматът е отворен и за други млади художници. Това е начало на рисунките с 3D / 4D техника в трите основни арт зони нa фестивалното пространство.
Ще бъде отворена и зоната с Арт бутици, кулинарни изкушения и дегустации на вино.

В четвъртък в художествените сесии ще се включат и Роберто Карлос Тревино Родригес от Мексико, Фредерике Уотърс от  Германия,  Куболикуидо от Италия. Ще продължи и работата на АРТ групата с деца “Кирилицата оживява в три измерения”. От 17.00 чака е официалното откриване на фестивала, което ще бъде последвано от концерта  “Загорче здраво стъпва” на ансамбъл „Загорче”. На сцените ще се изяват още клуб “Веселие” – ансамбъл за народни танци, ще бъде пресъздаден и древния ритуал “Плодородие” от Младежка театрална студия “Сцена 99”. В петък ще има художествени сесии на петимата художници, концерт от автентичен фолклор, музикална Арт Инсталация “Рок симфони” на Държавна опера Стара Загора, както и концерт “Symphony Rock” . За гостите на фестивала е организирана и дегустация на вино, както и още много музикални изненади.