Безплатни консултации в София за пациенти с офталмологични и ортопедични проблеми
Секция: Здраве
25 Май 2016 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безплатни консултации в София за пациенти с офталмологични и ортопедични проблеми

/КРОСС/ Пациенти с офталмологични и ортопедични проблеми могат да се възползват от възможността за безплатни консултации с водещи турски лекари в София. Д-р Мурат Сайлък и д-р Халил Булду от Здравна група „Истанбул Джерахи" ще гостуват у нас на 27 и 28 май, по покана на „Медикъл Караджъ". Визитата им е част от инициативата на Здравно-информационен център „Медикъл Караджъ" да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.
Д-р Мурат Сайлък е част от екипа, приложил за първи път в Турция ексимерния лазер и извършил над 70 000 офталмологични операции до момента. Специализирал е в Испания и САЩ. Натрупал е над 20 години професионален опит и в момента е един от водещите специалисти в южната ни съседка. Особено ценен е опитът му в областта на рефрактивната лазерна хирургия, поставянето на изкуствени (факични лещи), корекция на астигматизъм (кератотомия), лечение на кератоконус с метода Kross Linking, операция на катаракта, лазерна корекция на пресбиопии (т.нар. „старческо зрение"). В работата си борави с последно поколение апаратура, като например лазерното устройство Allegretto-Wavelight Eye-Q, което позволява възможно най-висока скорост при лечение в сравнение с другите лазери, а лъчите остават фокусирани в правилната точка дори и ако пациентът измести погледа си по време на процедурата, благодарение на проследяващата система. В клиниката разполагат и с най-бързия FEMTEC фемтосекунден лазер, достъпен на пазара. „Истанбул Джерахи" е втората болница, приложила Supracor лечение - скоро след като то започва да се прилага във Франция.
Д-р Халил Булду е един от най-обещаващите турски специалисти в областта на ортопедията и травматологията. Специализирал е в Холандия и Ню Йорк. Има опит и висока компетентност при необходимост от корекция на костни дефекти или неправилно зараснали фрактури, при удължаване на крайници и части от скелета, хирургия на ръка, ставно протезиране с минимално инвазивни методи и др. Клиниката по ортопедия и травматология в „Истанбул Джерахи" е референтен център за артроскопия едновременно на предна и задна кръстна връзка по световни стандарти.
Сега пациенти с офталмологични или ортопедични проблеми, които биха искали да се консултират с чуждестранните специалисти и да се информират за възможностите за лечение в техния случай, могат да го направят на място в София на 27 и 28 май. За целта те ще трябва да предоставят всички налични медицински документи, с които разполагат до момента.
Консултациите са безплатни, но се провеждат само с предварително записване на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401 .