20 часа дъжд и наводнения в Казанлъшко
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2016 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 часа дъжд и наводнения в Казанлъшко

/КРОСС/Проливният дъжд в Казанлъшко нанесе щети, затворени бяха пътища. Няма данни за бедстващи хора.

Механизирана техника е работила през нощта и все още работи за отстраняване на наносите и възстановяване на нормалното движение в участъците Крън-Енина и Крън-Шипка, в местността Светицата, съобщиха от местната администрация. Снощи към 20:00 ч. бяха подадени първите сигнали за проблеми в селата

В града е отнесено малко метално мостче. Старата Река подкопа опасно коритото близо до къщи и училище. Това наложи издигането на дига от общината.

В село Долно Изворово реката е придошла около 1 часа през нощта. Местните хора са използвали тежка техника, за да проправят пътя на водата, като по този начин са спасили двата моста.

Повече от едно денонощие валя в Казанлък и района. Кметовете коментират, че ситуацията е овладяна, но днес се очакват нови валежи, което ще затрудни работата на аварийните екипи.

Междувременно тази сутрин от АПИ съобщиха, че поради наводнен участък от пътя Казанлък - Стара Загора при 212-и км в района на с. Ягода, движението се извършва в една лента и се регулира от "Пътна полиция".