Съюзът на българските художници избира нов председател в началото на юни
Секция: КУЛТУРА
26 Май 2016 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съюзът на българските художници избира нов председател в началото на юни

/КРОСС/ Управителният съвет на Съюза на българските художници (СБХ) свиква XVIII Редовно общо събрание, което ще се проведе на 2, 3 и 4 юни (четвъртък, петък и събота) 2016 г. от 9.00 ч. на ул. Шипка № 6 (в изложбената зала на втория етаж), съобщиха от организацията.

В дневния ред на събранието са включени шест (6) точки. Ще бъдат представени отчетите от УС на СБХ - за периода от 4 юни 2014 г. до заседанието на Общото събрание, и на Контролната комисия на СБХ. Следващите точки предвиждат промени в Устава на СБХ, както и избора на нови председател, Управителен съвет и на Контролна комисия на Съюза.

При липса на кворум, на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ, събранието ще се проведе в същия ден от 10.00 ч., на същото място и при същия дневен ред, допълват от СБХ.

Материалите за XVIII Редовно общо събрание ще бъдат раздавани на 31 май (вторник) и на 1 юни (сряда) 2016 г. от 10.00 до 17.00 ч. в Заседателната зала на ул. „Шипка" № 6.

От художническата организация се обръщат към участниците в събранието с молба да носят със себе си актуализирана творческа биография или каталог за попълване на картотеката на „Личен състав" на организацията.

В момента председател на СБХ е художникът Любен Генов, който беше избран на тази длъжност през 2011 г.