Флагманът HTC 10 идва в магазините на Мтел
Секция: Технологии
26 Май 2016 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Флагманът HTC 10 идва в магазините на Мтел

/КРОСС/ Флагманът HTC 10 ще се предлага в магазините на Мтел от 27.05 (петък). Устройството с амбиции да бъде най-добрия смартфон, ползващ Android в момента, ще се предлага на цена от 860 лева в брой или срещу 39,99 лв. на месец при сключване на двугодишен договор с абонаментен план Безкрай 3XL.

HTC 10 е първият смартфон с оптична стабилизация на предната камера за кристално ясни селфи фотографии. Задната камера е с 12-мегапикселова резолюция, има лазерен автофокус и е най-високо оценената смартфон камера от специализирания сайт за качество на фотографиите DxO Mark.

Друго предимство на HTC 10 е брилянтния звук, който произвеждат двете му BoomSound Hi-Fi колонки и Hi-Res слушалки. Звукът на телефона е 24-битов, което ще направи така, че музиката и видеата, които гледате, да звучат перфектно.

Иновативният смартфон притежава отличителния за марката солиден метален корпус и ръбове, подсилени от остър контур. Устройството е снабдено с процесор Qualcomm Snapdragon 820 и 4 GB RAM, a вградената памет е 32 GB, което дава предостатъчна производителност дори и за най-тежките приложения на пазара. Мощната батерия на HTC 10 осигурява до 2 дни в режим на работа, както телефонът е снабден и с опцията за бързо зареждане QuickCharge 3.0.

Дисплеят на HTC 10 е 5.2" Quad HD със Super LCD, който може да показва 30% повече цветове, в сравнение с предшествениците си.

Мтел е водеща компания на пазара на телекомуникации в България. Телекомът с пазарен дял от 39% предоставя своите услуги на над 4,2 милиона клиенти. През 2015 година Мтел отчита приходи от 364,7 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 132,8 милиона евро. Компанията има важна роля като двигател на икономиката и обществото с инвестиции, надхвърлящи 3,5 милиарда лева за последните 20 години. Телекомът предоставя на своите клиенти мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия. С придобиването на blizoo Мтел става най-голямата компания в България по брой клиенти на фиксиран интернет и втората по големина по брой клиенти на ТВ услуги. Това, заедно с водещата позиция на Мтел на мобилния пазар, утвърждава компанията като лидер в сектора на телекомуникациите в България.
Компанията е част от Telekom Austria Group (TAG) - водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 милиона клиенти. Към момента TAG оперира в осем държави: Австрия (А1), България (Мтел), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (Si.mobil), Сърбия (Vip mobile), Македония (one.Vip) и Лихтенщайн (Telecom Liechtenstein). Приходите на Telekom Austria Group за 2015 година са 4,03 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,37 милиарда евро. Портфолиото на TAG включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil, международен инвеститор с дълга история, който през 2015 година отчита приходи от 56 милиарда долара и EBITDA от 17 милиарда долара.