Тръмп прие дебат със Сандърс
Секция: СВЯТ
26 Май 2016 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп прие дебат със Сандърс

/КРОСС/ Последната изненада в непредвидимата президентска надпревара в САЩ бе внезапната задочна договорка снощи между републиканския кандидат Доналд Тръмп и изоставащия в листата на демократите претендент Бърни Сандърс да се срещнат в телевизионен дебат, съобщи NBC. Поканен в популярното шоу на телевизия ABC Jimmy Kimmel Live, Тръмп бе запитан би ли направил дебат със Сандърс. Милирдерът прие идеята, но постави условие: „Ако той внесе сума за благотворителна цел, ще ми е приятно да направя това" и добави, че „рейтингът (на телевизионния дебат - бел. ред.) ще бъде висок".

video:https://www.youtube.com/watch?v=vzO-JYjEcHE

Сандърс отговори бързо в Туитър: „Играта започва. Очаквам Доналд Тръмп за дебат в Калифорния преди първичните избори на 7 юни". „Този отговор нанесе точен удар по лидера сред кандидатите на демократите Хилари Клинтън, бивш държавен секретар, която тази седмица отклони вече договорен дебат със Сандърс в Калифорния", коментира телевизия NBC. Сандърс каза на митинг в Санта Моника в понеделник, че е бил „смутен, но не и изненадан" от това, че „Клинтън даде заден ход за дебата".

Директорката на комуникациите в екипа на Хилари - Дженифър Палмиери - написа в съобщение за медиите, че времето на кандидатката Клинтън „е разпределено по-добре за кампанията и срещи пряко с избирателите в Калифорния".

Първичните избори в Калифорния ще излъчат 172 делегати за конгреса на републиканците и 546 за конгреса на демократите. Досега Тръмп, който остана единствен републикански кандидат, си е осигурил 1144 делегати от необходими му 1237 за категорична победа на конгреса. При демократите Хилари има 1768 делегати от необходими 2383, а Сандърс - 1497.