Нов български учебник представя цялата световна информация, свързана с белодробните болести
Секция: Здраве
26 Май 2016 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов български учебник представя цялата световна информация, свързана с белодробните болести

/КРОСС/ Опитът на 80 медицински специалисти е събран от екипа, който за първи път от 30 години издава нов учебник за белодробните болести.

Проф. д-р Коста Костов представи новото ръководство, което е събрало цялата световна информация, свързана с белодробните болести. Пулмолозите чакат вече 30 години учебника.

За първи път се издава учебник в два тома, обхващащ абсолютно целия спектър на белодробната медицина. Ние сме се постарали да предоставим едно помагало на нашите колеги. В това ръководство има едно широко представителство на една цяла клинична медицинска общност - кардиолози, рентгенолози, патолози, гръдни хирурзи, морфолози, вирусолози, спектъра на най-добрите специалисти в областта на респтираторната медицината, каза проф. д-р Коста Костов.

Проф. Костов посочи, че за последните години държавата не е подпомогнала издаването на нови учебници в областта на медицината.

Ако няма хора с възрожденски дух, този учебник нямаше да бъде факт. Аз много благодаря на всички, които застанаха зад мен да съберем целия световен опит в достиженията на световната пулмология, допълни той. 

Учебникът е 1000 бройки и ще се предостави безвъзмездно на пулмолозите, на общопрактикуващите лекари, на библиотеките в медицинските висши училища, на Народната библиотека и на останалите лекари.