Вл. Путин освободи директора на Федералната служба за охрана
Секция: Русия
26 Май 2016 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вл. Путин освободи директора на Федералната служба за охрана

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин подписа Указ за освобождаване на Евгений Муров от длъжността директор на Федералната служба за охрана (ФСО) на Руската федерация. Освобождаването е по желание на Муров, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл.

През 2015 година Муров навърши 70 години. Негов приемник на поста е Дмитрий Кочнев. До последно той заемаше длъжността на зам.-директор на ФСО и ръководител на Службата за безопасност на руския президент.

Федералната служба за охрана на Руската федерация е федерален орган на изпълнителната власт, която осъществява функции по избор на държавната политика, нормативно-правовото регулиране, контрол и надзор в сферата на държавната охрана, президентския правителствения и други видове специални връзки и информации, които предоставят на федералните органи на държавната власт, органи на държавната власт на субекти на Руската федерация и други държавни органи.

Евгений Алексеевич Муров е роден на 18 ноември 1945 г. в Звенигород, Московска област. Завършил е Технологическия факултет на Ленинградския технологически институт по целулозна промишленост С. М. Киров", който по-късно е преименуван на Санкт-Петербургски държавен технологичен университет за растителни полимери, и Червенознаменния институт на Комитета за държавна безопасност на КГБ на СССР, (Академия за външно разузнаване на РФ) в Москва. От 18 май 2000 до 26 май 2016 г. е директор на Федералната служба за охрана на РФ.