Русия работи по разширяването на „Северен поток” към Балтика
Секция: Русия
28 Май 2016 11:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия работи по разширяването на „Северен поток” към Балтика

/КРОСС/ Русия работи по разширяването на газопровода „Северен поток" към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект, обяви руският президент Владимир Путин в Гърция.

След пристигането си, Путин посочи, че Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно. Той допълни, че натискът на Съединените щати и Европейския съюз не е позволил на България да построи своя участък от „Южен поток" и затова Русия била принудена да се откаже от този проект, предаде Reuters. 

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас и Владимир Путин разговаряха три часа, след което подписаха споразумения за двустранно икономическо сътрудничество, съобщи AFP.

По време на визитата си Владимир Путин предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на руските ракети, тъй като на тяхна територия са разположени елементи от американския противоракетен щит, който Москва смята за заплаха за сигурността си. Той отправи най-острото си досега предупреждение за ракетния щит.