М. Карадайъ: Без ДПС не може. Ще участваме в следващата изпълнителна власт
Секция: ПОЛИТИКА
28 Май 2016 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
М. Карадайъ: Без ДПС не може. Ще участваме в следващата изпълнителна власт

/КРОСС/ Годишнината от Майските събития в с. Медовец, община Дългопол, бе отбелязана с възпоменателен митинг-събор под надслов „Свобода, единство, заедност!", съобщава пресцентърът на ДПС.

„Ние не вярваме на внушения, ние вярваме на действия. С медийни внушения политика не се прави. Никой не може да ни разедини и противопостави по общия път за права и свободи. Гаранцията за правата и свободите е демокрацията и призовавам да се борим за нея, защото виждаме как правата, свободите и Конституцията се погазват в Народното събрание. Партии, които Европа определя като фашистки, отново се опитват да ни прогонят, но ние знаем как се бранят права и свободи. Не ние, а те час по-скоро трябва да се махнат от Народното събрание. С нашето единство ще го постигнем", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ посочи, че никой отвън или отвътре не може да раздели партията и че партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може веднага след тях да участва в следващата изпълнителна власт.

На възпоменателния митинг присъстваха и заместник-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков, заместник - председателите на ПГ на ДПС и членове на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев и Рушен Риза, Илхан Кючюк - евродепутат и председател на Младежко ДПС, народните представители Хасан Адемов, Джейхан Ибрямов, Хамид Хамид, Ерджан Себайтин, Сабри Мехмедали- основател на ДПС, областният председател на ДПС - Варна Сали Табаков, общинският председател на ДПС-Дългопол Халил Исмаилов, кметът на община Дългопол Георги Георгиев, кметове, общински съветници и активисти на ДПС.