ДПС няма да даде непоискана подкрепа
Секция: ПОЛИТИКА
29 Май 2016 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС няма да даде непоискана подкрепа

/КРОСС/ Движението за права и свободи няма да даде непоискана подкрепа на никой от кандидатите на предстоящите президентски избори, заяви днес в с. Руен председателят на партията Мустафа Карадайъ. Следващият президент трябва да е демократ, който да следва последователната политика на ДПС - НАТО и ЕС, и да бъде президент на всички български граждани, отстоявайки еднакво техните права и свободи.

По повод последното мероприятие от Майските събития, с които ДПС отбелязва годишнината от съпротивата срещу тоталитарния режим по време на т. нар. Възродителен процес, Мустафа Карадайъ напомни: „През 1989 г. майските протести, организирани от д-р Ахмед Доган, донесаха онова обединение, за да стане възможно и падането на режима и да дойде и демокрацията в България. След 27 години смело можем да заявим, че докато го има това наше единство, ще бъдем гарантът, че никой няма да може и да помисли, че ще гази демократичните устои в нашата Родина. Докато сме единни, ще се борим за нашите права и свободи".

На 29 май в с. Руен се проведе традиционният общински събор. На събитието присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателите Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков, заместник-председателите на ПГ на ДПС и членове на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев и Рушен Риза, Джевдет Чакъров - вицепрезидент на Либералния интернационал и народен представител Илхан Кючюк - евродепутат и председател на Младежко ДПС, народните представители Дурхан Мустафа, Хасан Адемов, Ердинч Хайрула, Салиха Емин, Митхат Метн, Хамид Хамид, Нигяр Джафер- член на ЦОБ на ДПС, областните председатели на ДПС Кърджали - Мюмюн Али, на Разград - Сезгин Шукри, на Бургас - Ахмед Сюлейман, зам.-председателите на Младежко ДПС Левент Мемиш и Сезгин Мехмед, Варол Шен - представител на община Къркларели,Угур Юзгиргин - генерален секретар на Балканското сдружение за култура и солидарност - Истанбул Картал, Недрет Гюлен - кмет на община Ташкьопрю, Мустафа Налбант - кмет на община Евренсекиз, Селчук Атасой, Ахмед Баръш Ерооглу, Осман Башгюл, Неджми Сойлу, Фетийе Авджъ - общински съветници от община Ялова и други общински съветници , Лютви Йозгур - председател на сдружение на Балканските изселници за солидарност и култура - Балгьоч, Гюнер Четин - представител на ДПС - регион Тракия - Р. Турция, Мустафа Чакмакчъ - председател на сружение на балканските турци - Чифлик Кюй, Заид Йълмаз - представител на сдружение на балканските изселници - Къркларели, кметът на община Айтос Васил Едрев, кметът на община Белица - Радослав Ревански, Мустафа Карахмед - кмет на община Борино, Васил Панделиев - кмет на Сунгуларе, Красимир Енчев- председател на Общински съвет Айтос, Сейфи Мехмедали - председател на общински съвет Джебел, Мюмюн Мюмюн - областен председател на Младежко ДПС Хасково, Севим Али - областен председател на Младежко ДПС Бургас, членовете на ЦОБ Младежко ДПС - Гюлфие Арнаудова, Сюлейман Шабан, Нериман Чакърова.

За последното от Майските събития пристигнаха и представители на всички общински и областни съвети на ДПС в цялата страна.