Авторка на научни открития представя поезията си в Бургас
Секция: КУЛТУРА
31 Май 2016 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Авторка на научни открития представя поезията си в Бургас

/КРОСС/ Популярни руски и български изпълнители ще представят таланта и виртуозното си майсторство по време на музикално-поетичния спектакъл "Да се разбираме", който ще се състои в Концертната зала "Проф.Иван Вульпе" в Бургас на 15 юни от 19,00 часа. 

Инициатор на артистичната проява е известната руска поетеса от Санкт Петербург Валентина Сергеева, автор на 23 книги и текстове на близо 300 песни, доктор на икономическите науки, действителен член на 7 академии, вице президент на Академията на руската словесност и изящните изкуства, носителка на редица държавни и обществени награди не само в областта на литературата, но и в други сфери, в това число знака "Гвардия на космонавтиката" и ордена на правителството на Белгия "Де Шевалие". Нейният портрет завинаги е поместен в Галерията на автори на научни открития в Руската национална библиотека, а песни по нейни стихове звучат не само в престижните концертни зали в Русия, но и по света.
Песни по стихове на Сергеева в Бургас ще изпълнят заслуженият артист на Русия Иван Беседин, лауреатът на престижни музикални конкурси Сергей Зыков, народният артист на Русия Евгений Казановский, Наталия Кузьминская, Алла Плоцкая и млади изпълнители от студио "Съзвездие".
Бургаското участие в концерта са младото дарование Далия Ангелова и художникът-музикант Жеко Стоянов.
Артистичната проява на Валентина Сергеева в Бургас не е случайна. Гостуването в крайморския град през есента миналата година вдъхнови авторката за новата й книга "Там, след зимата", която е написана в съавторство с бургаска поетеса и преводач Наталия Недялкова. Двуезичният сборник ще бъде представен на 10 юни от 18,00 часа в Дома на Писателя.
Концертът и премиерата на стихосбирката се организират в рамките на проект на Международния творчески съюз "Кирилица".
Основното послание е, че независимо от различието на езиците, на които говорят различните народи, моралните категории и уважението към духовността им позволяват да общуват на универсалния език на етиката, патриотизма, хуманизма и общочовешките ценности. Музикално-поетичните спектакли под този наслов вече са преминали в Париж, Рим, Виена, Лондон, Барселона, Талин и други големи европейски градове, сред които е и Бургас.