Реконструират изцяло двора на СОУ "Кирил и Методий" в Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2016 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Реконструират изцяло двора на СОУ "Кирил и Методий" в Бургас

/КРОСС/ Община Бургас стартира дейностите по цялостната реконструкция на дворното пространство при СОУ "Кирил и Методий". Тя се извършва със средства по Оперативна програма "Региони в растеж".

В момента се премахва старият асфалт на възраст 40 години и се изгражда ново отводняване. В двора ще бъдат обособени зони за баскетбол, народна топка, фитнес с различни уреди. Настилките ще са от съвременния тип, който предпазва от травми. Друга новост е предвидената зрителска трибуна. Цялото пространство ще бъде по-ефективно осветено.

Ремонтите в амортизираните дворове на учебните заведения са важен акцент в работата на Община Бургас тази година. Подобен проект се изпълнява в ОУ "Елин Пелин" - "Меден рудник". В средата на юни ще стартират строително-монтажни дейности в двора на ОУ "Васил Априлов" в централна градска част.

Междувременно текат процедурите за избор на изпълнители, които да извършат същите обновления в ОУ "Братя Миладинови" и СОУ "Петко Росен". На ниво проектиране са дворовете на ОУ "П.Р. Славейков", СОУ "Константин Петканов" и ОУ "Любен Каравелов".

След като ремонтира сградите на всичките си детски градини и училища, Община Бургас продължава активно да работи за преустройството на техните дворове. Целта е ясна - вътре да има перфектна обстановка за обучение на децата и работа на учителите, а отвън най-добрите условия за движение и тренировки.

Това е пряка инвестиция в здравето на бургазлии, но и в бъдещето на бургаския спорт, защото всеки елитен състезател е тръгнал от училищното и кварталното игрище.