Задължителни климатици за рейсовете в Асеновградско
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2016 16:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задължителни климатици за рейсовете в Асеновградско

/КРОСС/ Автобуси без климатици няма да се допускат до участие в транспортния конкурс на община Асеновград. Кандидатите трябва да имат за возилата си и сертификат на двигател поне ЕВРО 03, съобщи "Марица" Пловдив. 

Общо 7 позиции съдържа откритата процедура за линии по общинската, градската и областната транспортна схема. Три от тях са за градските линии, а останалите за Новаково-Тополово, Боянци, Садово, Дълбок извор. Срокът на новите договори да е за 10 години, предлага община Асеновград като възложител.

"Вярно ли е, че ще има автобуси с работещи климатици. Не сме попадали на такива от години", не вярват асеновградчани. Повечето от тях описват, че през лятото в рейсовете на градските и междуселищни линии не се диша заради липсата на климатици. Превозвачите обаче се оправдаваха, че причината за това били твърде честите спирки из града и така от честото отваряне на вратите климатикът не можел да работи ефективно.

Общата стойност на новото възлагане за целия десетгодишен период е почти 4,5 милиона лева. Това са пари изключително от субсидии за транспортните услуги. Най-голям дял 220 000 лева годишно, се пада на пенсионерските абонаментни карти. Предстои отделна обществена поръчка за линията Асеновград - Пловдив в комплект с високопланинските трасета към Добростан.