Конашенков опроверга информацията за удари на руските ВКС в сирийската провинция Идлиб
Секция: Русия
01 Юни 2016 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Конашенков опроверга информацията за удари на руските ВКС в сирийската провинция Идлиб

/КРОСС/ Руската авиация не е нанасяла въздушни удари в сирийската провинция Идлиб, заяви във вторник официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

По-рано агенция Reuters съобщи, позовавайки се на „Сирийската обсерватория за правата на човека“, че самолети на ВКС на РФ са нанесли въздушни удари в сирийския град Идлиб, в резултат на което са загинали най-малко 23 души.

„Руската авиация не е извършвала никакви бойни задачи, а още по-малко нанасяне на удари, в провинция Идлиб. Призоваваме за по-критично отношение към всякакви „истории на ужасите“ от „британския тандем“ в лицето на „Сирийската обсерватория за правата на човека“ и информационна агенция Reuters“, заяви Конашенков.

„Веднага след като представихме на света данните за обективен контрол, напълно опровергаващи предишните им фалшификати – нито „Обсерваторията“, нито агенцията дори се опитаха да се заслушат, а още повече да публикуват опровержение“, добави представителят на руското министерство на отбраната.