МЗ е домакин на работна среща на министрите на здравеопазването от Централна и Източна Европа
Секция: Здраве
02 Юни 2016 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МЗ е домакин на работна среща на министрите на здравеопазването от Централна и Източна Европа

/КРОСС/ Българското Министерство на здравеопазването ще бъде домакин на „Работна среща на министрите на здравеопазването от Централна и Източна Европа по въпросите на нарастващите предизвикателства в областта на лекарствената политика".
Предмет на срещата ще бъде подобряването и улесняването на достъпа на пациентите до ефективно лекарствено лечение при отчитане на актуалните постижения на медицинската наука и осигуряване на предвидимост и устойчивост на публичните финанси. Разговорите ще са посветени на целта за сближаване на лекарствените политики и обединяване на усилията на представените страни за общи действия в тази област.
Официалното откриване на срещата е на 3 юни /петък/, от 10.00ч., в зала „София" на Гранд Хотел София.
По време на работната среща ще бъдат обсъдени проект на „Споразумение за сътрудничество за достъп до ефективно лекарствено лечение" и „Декларация за осигуряване на адекватен достъп до лекарствени продукти на устойчиви и достъпни цени".
Брифинг за медиите ще има в 12.45 ч.
В рамките на събитието министър Петър Москов ще има двустранни срещи с министрите на здравеопазването на Румъния, Словакия, Хърватия и Македония.