Путин: Журналистиката трябва да бъде обективна и да не се подлага на репресии
Секция: Русия
08 Юни 2016 08:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Журналистиката трябва да бъде обективна и да не се подлага на репресии

/КРОСС/ Журналистиката трябва да бъде обективна и да не се подлага на никакви репресивни действия. Това заяви руският президент Владимир Путин на медийния форум „Новата епоха в журналистиката: сбогуване с мейнстрийма“, организирана от МИА „Россия сегодня“, предаде РИА Новости.

„Не може да има ситуации, когато на властите някаква информация им харесва и тогава те я защитават и говорят за свобода на пресата, а когато не им харесва – тутакси да наричат тази информация нечия пропаганда, обслужваща политически кръгове или интереси на конкретни държави“, отбеляза Путин.

По думите му, „информацията трябва да бъде обективна от всички гледни точки и да не се подлага на никакви репресивни действия с цел коригирането й“.

„В съвременния свят, когато информационните технологии се развиват толкова бурно, най-важни си остават информационната добросъвестност и истината, както и обективното поднасяне на информацията“, подчерта Путин.

Според него представителите на властта във всички страни по света трябва да осигурят свобода на разпространяването на информацията.