Първото решение на новия кмет на Букурещ: Безплатен градски транспорт в града
Секция: СВЯТ
08 Юни 2016 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първото решение на новия кмет на Букурещ: Безплатен градски транспорт в града

/КРОСС/Жителите на Букурещ ще могат в бъдеще да се возят безплатно в градския транспорт, пише румънският в. „Зиарул финанчиар", цитиран от МИА и БГНЕС.

В статията със заглавие „Първото решение, което Габриела Фиря иска да вземе като кмет: безплатен транспорт за жителите на Букурещ" се цитира откъс от нейно телевизионно интервю.

„Разговарях с експерти, разгледахме възможностите и реших, че това може да се въведе. Това ще работи само за транспорта на пътищата, но не и за метрото, което спада към Министерството на транспорта. Това е икономически план, който в скоро време може да бъде приложен", заяви Фиря.

Социалдемократическата партия спечели надпреварата за кметските избори в Букурещ в края на миналата седмица. Фиря победи с 43,14% от гласовете. Партията се радва на подкрепа, въпреки че през ноември нейното правителство начело с бившия премиер Виктор Понта подаде оставка. Причина за това станаха обвинения срещу министър-председателя в злоупотреба с влияние и масови улични протести след смъртта на десетки души при пожар в нощен клуб.