НКЖИ отбелязва Международния ден за безопасно преминаване през жп прелези с "открит урок" и фейсбук страница
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юни 2016 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НКЖИ отбелязва Международния ден за безопасно преминаване през жп прелези с "открит урок" и фейсбук страница

/КРОСС/ За осма поредна година НКЖИ се включва в Международния ден за безопасно преминаване през жп прелезите, който се провежда по инициатива на Международния съюз на железниците (UIC) от 2009 г. насам.
В тази връзка инж. Бисер Минчев - главен ревизор по безопасността в ДП НКЖИ, ще изнесе „открит урок" за безопасността при преминаване през железопътните прелези пред ученици от 10 и 11 клас на 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри", което се намира в близост до жп гара Подуяне.
Тази година към инициативата на НКЖИ се присъедини и Константин (Тити) Папазов.
Събитието ще се състои днес (10.06.2016 г.), от 12.00 часа, в 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри". Адресът на училището е:гр. София, бул."Ситняково" 21.

Като част от кампанията тази година, отдел „Връзки с обществеността и протокол" на НКЖИ създаде Фейсбук страница „Видиш ли релси, мисли за влак" - https://www.facebook.com/mdbpjp/?ref=aymt_homepage_panel.
Страницата вече функционира. На нея са публикувани информация за Международния ден за безопасно преминаване през железопътните прелези; снимки; клипове от камери на НКЖИ на прелези с нарушения на водачи на МПС. На страницата могат да бъдат подавани и сигнали проблеми, свързани с функционирането на обезопасителните съоръжения.