Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова, Костадин Генчев в нощта на Еньовден
Секция: КУЛТУРА
13 Юни 2016 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова, Костадин Генчев  в нощта на Еньовден

/КРОСС/ „Pendara Ethno Project" избраха лятна сцена „Орфей" в Пловдив, в нощта на Еньовден, 23 юни за промоцията на албума „Pendara". За концерта на сцената ще се качат - пленителните гласове Нина Николина и Екатерина Ангелова, харизматичният Калин Вельов - перкусии, барабани, DJ и виртуозът на кавала - Костадин Генчев. „Pendara Ethno Project" ще представят популярните български народни песни „Катерино моме", „Митре ле", „Ела се вие превива", „Ерген деда", „Попадийо" ,"Вечеряй Радо", „Чичовите Конье" и др., в уникална симбиоза на авторски аранжименти и теми съчетани с афро - кубински и екзотични ритми.
Денят на промоцията 23 юни, не е случайно избран. Еньовден е езически празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни.
Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него.
Лятото на 2016 , „Pendara Ethno Project", ще представят проекта, както на концерти и клубните сцени в България , така и на международни сцени.
На международна сцена при голям интерес и с успех „Pendara Ethno Project" вече представиха албума в Лондон и в столицата на емирство Катар - Доха, като взривиха и изправиха на крака публиката с изумителното музикално съчетание на автентичен, български фолклор с DJ звучене и завладяващи акапелни изпълнения.

Дни преди промоцията в Пловдив, за 18 юни , най - очакваното събитие от артисти и публика на родната музикална сцена - Церемонията по връчването на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, „Pendara Ethno Project" са подготвли уникално изпълнение съвместно с Ансамбъл Пирин.


Пловдив, 23 юни
лятна сцена „Орфей", 20, 30 часа
Билети - Еventim.bg и Билетен център пред община Пловдив