Ислямист уби полицай и съпругата му в Париж, спецчасти спасиха момченцето им
Секция: СВЯТ
14 Юни 2016 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ислямист уби полицай и съпругата му в Париж, спецчасти спасиха момченцето им

/КРОСС/ Мъж уби полицай и съпругата му в предградие в Париж. Убиецът е ликвидиран от спецчастите, атакували къщата на семейството, в което нападателят държеше за заложник и тригодишно дете.

Убиецът е заявявал принадлежност към Ислямска държава. Полицаят, прибирал се от работа, е намушкан 9 пъти с нож на улицата в Манянвил. Нападателят се скрил в дома на униформения служител, където задържал за заложници съпругата и детето му, съобщи АФП, цитирана от France 24. След неуспешни преговори с мъжа, спецчастите са го застреляли, като на място е открито тялото на майката. Тя също е работела за полицията, според информации във френски медии. Тригодишното момченце е спасено невредимо, но е в шок. Убиецът е бил съсед на полицая. Според публикациите той е бивш легионер с проблемно поведение.

Свързаната с Ислямска държава Amaq News Agency съобщи, че неин борец е убил заместник-началник на полицейско управление и неговата съпруга близо до Париж.

Президентът Франсоа Оланд свиква съвещание в Елисейския дворец, за да се обсъдят всички обстоятелства около трагедията, разиграла се късно снощи в преддградието в северозападната част на Париж.