Решетников: Нападат Русия, защото искат да унищожат нейния дух и вяра
Секция: Коментари
14 Юни 2016 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Решетников: Нападат Русия, защото искат да унищожат нейния дух и вяра

/КРОСС/ Русия е обект на яростни нападки от страна на сили, които са си присвоили ролята на арбитри на световната съдба, заяви вобръщение към IV форум на християнската младеж в Русия директорът на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) генерал-лейтенант Леонид Решетников, цитиран от "Руски дневник".

Според него против страната му се води пълномащабна хибридна война – политическа, икономическа, информационна. „За нас, политолозите, е очевидно, че всичко това е подготовка за решително въоръжено нападение срещу Русия. Между другото, САЩ и НАТО на практика не скриват военните си подготовки, насочени срещу Русия“, заяви генерал Решетников.

В речта си пред младежите той разсъждава по въпроса защо Русия е обект на тази невероятна по мащабите си атака. Според него това не се дължи само на факта, че тя е единствената реално независима страна, която не желае да се подчини на политическия и икономически диктат на САЩ. Той смята, че главната цел е духовна.

Основната задача на враговете на Русия е да „унищожат нашата Православна църква; да убият у нас вярата в Христос, защото православната вяра е главната и единствена основа, на която стои Русия“, каза Решетников. „Без осъзнаването на тази неизменна истина ние няма да оцелеем, дори и да имаме мощна армия и силна икономика. И обратното – ще бъдем непобедими, ако бъдем верни на Бог“, допълни той.

Русия е обект на атаки от страна на западния елит и по още една причина – тя е единствената държава, която на държавно ниво гръмко застава в защита на семейните и традиционни ценности и открито се противопоставя на глобалната лудост, известна като „джендърна идеология“, заяви политологът. Според него тази идеология е прикрита форма на сатанизъм. „Тя призовава към разрушаване на традиционното семейство и провъзгласява за „нормални“ най-невероятни извращения“, смята той.

„Напоследък „джендърната идеология“ се превърна в основна държавна политика в САЩ, Канада, страните от ЕС и много други държави. Нормите и постулатите на „джендърната идеология“ на Запада са залегнали в законодателството и всеки неин противник е обект на преследване. В тези условия Русия е последната надежда на хората по целия свят, включително на народите от Европа и Америка, които, както винаги, искат да създават семейства, да раждат и да отглеждат деца“, каза Решетников.

В заключение директорът на РИСИ се обърна към младежите с послание и увереност, че във всяко свое дело те няма да кривнат от единствения верен път. „И в този смисъл можем да сме спокойни за бъдещето на Русия и целия православен свят“, заключи Решетников.