Пушков: Опитите на САЩ да изолират Русия се провалиха
Секция: Русия
16 Юни 2016 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пушков: Опитите на САЩ да изолират Русия се провалиха

/КРОСС/ Опитите на САЩ да изолират Русия се провалиха – изолацията не продължи и година и половина. Това заяви в сряда председателят на комисията по международни въпроси към Държавната дума на РФ Алексей Пушков, предаде ТАСС.

По думите му, последните две години и нещо са „съществено изпитание“ за руската дипломация и за цялата външна политика на РФ. „И днес можем да кажем, че ние преминахме изпитанието. Основният показател е това, че се провали официално заявената от президента на САЩ Барак Обама цел – изолацията на Русия. Тя не се задържа и година, година и половина“, каза Пушков.

Той отбеляза, че днес американският лидер изобщо не използва този термин. „Тя (изолацията) се провали, когато Обама се срещна с президента на РФ Владимир Путин на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември 2015 г.“, отбеляза депутатът.

„Това, че Русия е необходима нация за решаването на международните въпроси, бе признато и от Обама, и от Джон Кери“, заяви Пушков. Според него, това доказват срещите на руската страна с ръководството на Франция, Австрия, Гърция, Германия и Италия. „Това доказва неотдавнашното посещение на японския премиер Синдзо Абе, извършено въпреки препоръките на САЩ, както и присъствието на Юнкер на икономическия форум в Санкт Петербург, независимо от също толкова ожесточената критика“, каза още Пушков.