Фестивалът на Балканската скара пристига във Варна
Секция: Туризъм
16 Юни 2016 15:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фестивалът на Балканската скара пристига във Варна

/КРОСС/ Незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи очаква варненци и гостите на града в рамките на фестивала на балканската култура и кулинария "Варна Мези", който ще се проведе от днес до 19 юни в Морската градина, под Пантеона.

Спорт, музика и вкусна храна, ежедневно безплатно забавление, целодневна музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, тематични танцови уъркшопи, семейна щафета, минифутбол и за първи път в България - бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот, са само част от целодневните безплатни атракции на фестивала.

Сръбските майстори на скарата обещават рекорд за най-голяма плескавица, гръцките им колеги - три автентични гръцки чевермета, представители на софийския грил - 60-сантиметрови пържоли, великотърновци - биволски суджук, а горнооряховци - състезание по надяждане с кебапчета за две минути, в което 400 безплатни кебапчета и 100 лв в брой ще отлетят като гларуси.

Мащабни тематични балкански концерти с участието на Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, музикалната легенда Бобан Здравкович, гръцката звезда Андреас, СкандаУ, Играта, Кристо, Спенс ще изкушат варненци по време на феста. За по-темпераментната част от посетителите организаторите са предвидили танцови обучения по български и балкански фолклор и хип-хоп.

Всеки ден от 17 ч. ще стартират концерти под наслов - „Най-доброто от Варна", в които на сцената ще се представят най-изявените вокални и танцови формации от община Варна.

На 19 юни ще се състои благотворителен мач между "Отборът на сърцето", в състав: Лео, Играта, Спенс, Кристо, Румънеца и Енчев и отбор, сформиран от млади и красиви дами, част от екипа на един от най-емблематичните нощни клубове за Варна.

За най-верните запалянковци ще има и огромен кино екран с размери 8 м х 6 м, който ще излъчва мачовете от Европейското първенство по футбол на живо всяка вечер.

Организатори на фестивала са Фондация „Румънеца и Енчев", музикална компания "Селект Мюзик Медиа" в партньорство с община Варна.