Патрушев: В света се разгръща кампания за сдържане на Русия
Секция: Русия
20 Юни 2016 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патрушев: В света се разгръща кампания за сдържане на Русия

/КРОСС/ На световната политическа арена се разгръща кампания за сдържане и санкционен натиск по отношение на Русия с цел ограничаване на политическата и икономическата й активност, заяви в понеделник секретарят на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев, предаде РИА Новости.

„Международната обстановка има тенденция към усложняване. По отношение на Русия с цел ограничаване на политическата и икономическата й активност се разгръща кампания за сдържане и санкционен натиск. От страна на САЩ и партньорите им в НАТО се предприемат мерки за приближаване на военната им инфраструктура в непосредствена близост до руските граници“, каза Патрушев.

Той отбеляза, че в медиите едновременно се преувеличава темата за „руската военна заплаха“. В това активно се включват Полша и страните от Прибалтика, добави още секретарят на Съвета за сигурност на РФ.

„Русия е принудена да предприема ответни мерки както в политическата, така и в икономическата и военната сфери. Основа за реализирането на тези мерки е Стратегията за национална сигурност на РФ, утвърдена от президента на страната в края на 2015 г.“, заяви Патрушев.