Как цветовете ни карат да пазаруваме
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Юни 2016 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как цветовете ни карат да пазаруваме

/КРОСС/ Психологията на цветовете е едно основите неща, които ни карат да купуваме даден продукт или стока и това е един от най-интересните аспекти. Всеки човек се влияе от даден цвят или нюанс. Например цветове като жълто и лилаво могат да предизвикат у нас хиперемоция, съобщават от crops. А знаете ли че, светлосиният цвят е този, който кара 39% от мъжете и жените да направят покупка? Вторият най- провокиращ цвят за покупка при жените е лилавият, а при мъжете зеленият. На трето място при дамите се нарежда розовото, а при силния пол черното.
• Жълто-оранжевите цветове носят усещане за ясното, топлина и оптимизъм. Замислете се колко често посягате към стоки, в които присъства този цвят. Определено е доста често.
• Бледорозовият символизира приятелство, жизнерадостен дух и конфиденциалност.
• Тъмно розовият е символ на вдъхновение и младост.
• Лилавото е цветът на креативността, въображението и мъдростта.
• Синьото носи усещане за доверие, надеждност и сила.
• Зеленото е символ на спокойствие, здраве и растеж.
• Бялото и сивото са цветовете на чистотата, баланса и неутралността.
Бежовото, жълтото, оранжевото, розовото, червеното и подобни са активни, привличащи вниманието цветове с приятелски характер, които могат да предизвикат чувство на смелост и енергия..
Сивото и синьото са пълни с естетика и свежест. Те засилват усещането за професионализъм и хармония. Те са много подходящи за търговията и бизнеса.

Виолетовото, синьото, тюркоаз, зелено, тъмно дава усещане за стабилност и качество. Тези нюанси често са поставени като придружаващи цветове.

Златно, лилаво и кафяво са цветове които носят традиция, спокойствие и лукс. Използват се предимно за брандове, които се занимават с финанси, консултации и продажба на луксозни стоки.