Савченко предложи поетапна отмяна на санкциите срещу Русия
Секция: СВЯТ
22 Юни 2016 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Савченко предложи поетапна отмяна на санкциите срещу Русия

/КРОСС/ Депутатът от украинския парламент и член на украинската делегация в ПАСЕ Надежда Савченко се изказа за поетапна отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия в случай на изпълнение на необходимите условия от руската страна. Това тя заяви в интервю за руската редакция на Deutsche Welle, предаде РИА Новости.

„Смятам, че санкциите трябва да бъдат по-персонални, за да могат хората, които вършат нередности, за получат това, което заслужават. Икономическите санкции е желателно да се отменят с времето, при изпълняването на посоченото задължение. Това трябва да се извършва поетапно“ каза Савченко.

Тя отбеляза, че според нея е неприятен фактът, че санкциите вредят на обикновените граждани – както в Русия, така и в Европа и Украйна.

Савченко подчерта, че Западът трябва да разговаря с Москва на езика на икономиката и политиката, а не да се впуска в Трета световна война.

„Не смятам за необходимо да се започва Трета световна война“, заяви тя. „Европа може и е длъжна цивилизовано да разговаря с Русия на езика на икономиката и политиката“, но „да се води диалог с изначално продажни хора, които се интересуват само от своите частни интереси, няма смисъл“, убедена е украинската депутатка.