Фандъкова: Здравеопазването е много важен приоритет за Столична община
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2016 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова: Здравеопазването е много важен приоритет за Столична община

/КРОСС/"Здравеопазването е изключително важен приоритет. За да бъде един град добър за живеене хората трябва да имат работа, да са здрави и да имат добри условия за образование", заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриването на ремонтираното отделение „Патология на бременността" в Първа САГБАЛ „Света София".

Фандъкова подчерта, че в този смисъл в последните години Столична община инвестира повече в общинските болници. „Успяхме да заздравим голяма част от тях и с инвестициите, които правим помагаме на ръководствата на болниците да се справят", добави Фандъкова.

„Ние не очакваме печалби от болниците, нито дивиденти. Ние очaкваме те да работят добре и да мотивират своите екипи и да развиват болниците така, че софиянци да имат добри условия за здравеопазване", добави кметът. По думите ѝ с оглед на тежката здравна реформа общинските болници трябва да се конкурират с големи университетски и частни болници и затова са започнати инвестиции на сериозни средства.

„При сключването на договорите със Здравната каса успяхме да защитим общинските болници, за да могат да продължат своята дейност. Така че здравеопазването е много важен приоритет за Столична община", каза в заключение Фандъкова.