Първите български гейм награди ще се проведат в Sofia Ring Mall на 25 юни
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Юни 2016 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първите български гейм награди ще се проведат в Sofia Ring Mall на 25 юни

/КРОСС/На 25 юни Sofia Ring Mall става домакин и арена на уникално събитие - първите български гейм награди! Организаторите обещават епично шоу, каквото не е правено в България до момента! Част от него ще са водещият Александър Кадиев и актьорът Станислав Яневски, познат с ролята си на Виктор Крум от „Хари Потър", които ще премерят сили в Mortal Combat на церемонията.

Церемонията по раздаването на първите български гейм награди ще се състои на 25 юни 2016 г. от 20 ч. на амфитеатъра на Sofia Ring Mall. Освен съперниците в „смъртоносната битка" Сашо Кадиев и Станислав Яневски, ще присъстват и още много вип-гости: статуетки ще връчват министърът на младежта и спорта Красен Кралев, моделката и тв звезда Бориса Тютюнджиева и още много известни личности, за които малцина знаят, че са страстни геймъри. Такъв е и Захари Бахаров, който ще се включи „дистанционно" в първите български гейм награди. Посетителите на ексклузивното събитие ще се насладят на грандиозно шоу с метъл групи, демонстрации на средновековни битки, косплей и много други зрелища.

Инициативата Bulgarian Game Awards надмина и най-смелите очаквания на организаторите- над 6000 геймъри дадоха своя вот в първата фаза, а в момента тече вторият етап от гласуването, който е и определящ за победителите във всяка от 23-те категории. Изключителна е активността за категориите „Най-добър стриймър", „Най-добър YouTuber" и „Игра на годината". Надпреварата в технологичните „Приложение на годината" и "Иновация на годината" също е оспорвана - там личат имена като Intugame VR, iGreet и MySparx, които са фокусирани съответно върху виртуална реалност, добавена реалност и комуникации чрез социална платформа. Сред номинираните компании са Ubisoft Sofia, Gameloft Sofia, Imperia Online, UKI Games, Crytek Black Sea, Haemimont Games и много други.

Всеки - без значение дали е в България или в чужбина - може да гласува за своите любимци в 23-те категории на адрес www.GameAwards.bg.

Първите гейм награди в България са част от концепцията на Sofia Ring Mall да организира ексклузивни събития и да се наложи като предпочитана дестинация не само за шопинг, а и за забавление, развлечение и максимално пълноценно прекарване на свободното време на цялото семейство.