Песков: Кремъл се надява на подобряване на отношенията с Великобритания „в новите условия“
Секция: Русия
24 Юни 2016 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Кремъл се надява на подобряване на отношенията с Великобритания „в новите условия“

/КРОСС/ Кремъл се надява на подобряване на отношенията с Великобритания „в новите условия“. „Надяваме се, че в новите условия разбирането на необходимостта от изграждане на добри отношения с нашата страна ще надделее“, заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Той отбеляза, че освен членството си в ЕС, Великобритания има двустранни връзки и с Русия. „Отношенията между нас са сложни. Ние имаме богати традиции, но в днешното състояние на двустранните отношения ние невинаги можем да констатираме готовност за общуване и сътрудничество“, отбеляза той.

В Кремъл не свързват излизането на Великобритания от ЕС с възможност за отслабване на санкциите срещу Русия. „Този въпрос не зависи от Великобритания и се водят достатъчно дискусии по него“, заяви Песков.

Той добави, че ако „излизането на Великобритания от ЕС се състои, то този процес не е за един ден“.

Москва е заинтересована от това Евросъюзът да остане голяма икономическа сила, но счита, че провелия се във Великобритания референдум за излизане от ЕС въпрос от вътрешната политика на страната и на отношенията между Лондон и Брюксел, каза още Песков.

„Тук искам да припомня думите, които вече каза президентът Путин: Темата Брекзит е вътрешен въпрос на Великобритания и въпрос, касаещ отношенията й с ЕС. Евросъюзът е много важен търговско-икономически и инвестиционен партньор за Русия, затова Москва е заинтересована от това ЕС да остане голяма икономическа сила, просперираща, стабилна и предсказуема“, заяви Песков.