ЕС поиска Лондон да приложи незабавно решението от референдума
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юни 2016 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕС поиска Лондон да приложи незабавно решението от референдума

/КРОСС/ Европейският съюз поиска от британското правителство да приложи възможно по-скоро решението от референдума за напускане на Съюза, гласи съвместното изявление на председателите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на Европейския парламент Мартин Шулц, на Европейския съвет Доналд Туск и на премиера на Холандия Марк Рюте след специална среща в Брюксел.

Това е безпрецедентна ситуация, но в отговора си сме единни, подчерта Юнкер, представяйки съвместната позиция: Съюзът от 27 държави ще продължи. Обвързани сме заедно от историята, географията, общия интерес и желанието да развиваме сътрудничество на тази основа.

Колкото и болезнено и да е, очакваме от правителството да изпълни възможно по-скоро желанието на британския народ, добави Юнкер: Всяко забавяне излишно ще удължи несигурността. Готови сме бързо да започнем преговори с Обединеното кралство по условията за неговото оттегляне от Европейския съюз.

На въпрос на британска журналистка, не е ли референдумът началото на края на Европейския съюз, Жан-Клод Юнкер благодари и напусна пресконференцията.