Премиерът Борисов и министър Павлова инспектираха ремонта на пътища в Разградско
Секция: ИКОНОМИКА
24 Юни 2016 19:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Борисов и министър Павлова инспектираха ремонта на пътища в Разградско

/КРОСС/ Благодарение на премиера поставихме добро начало на ремонта на пътищата в региона, заяви днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която заедно с министър-председателя Бойко Борисов инспектира днес ремонта на третокласните пътища Побит камък - Завет - Веселец, Самуил - Подайва и Разград - Попово. Правителството инвестира 10,4 млн. лв. от държавния бюджет за ремонт на 69 км третокласни пътища в област Разград. С волята и подкрепата на премира ще продължим с ремонтите и следващата година, така че малко по малко да оправим пътищата и да пътувате безопасно и комфортно, обеща министър Павлова. С европейско финансиране ще оправим и пътищата Разград - Силистра и Разград - Търговище, каза още тя. Освен за ремонтите по републиканските пътища, се отпускат 1,5 млн. лв. финансиране за асфалтиране на улиците в селата Свещари, Йонково и Лудогорци.

Превантивният ремонт на участъка от третокласния път Побит камък - Завет - Веселец ще завърши до края на месеца. В него са инвестирани средства в размер на 1 млн. лв. Отсечката свързва община Завет с околните села, областният център Разград и Силистренска област. Пътят не е обновяван повече от 20 години и бе с множество дупки, пропадания, пукнатини и коловози.

С осигурените от Министерския съвет 4,3 млн. лв. се ремонтират и 27 км от третокласния път Самуил - Подайва. Той преминава през седем населени места - селата Самуил, Хърсово, Богданци, Ножарово, Владимировци, Здравец и Подайва, и е основна връзка за жителите на общините Самуил и Исперих с Разград. В момента на обекта се полага нов асфалт.

Напредва и ремонтът на третокласен път Разград - Попово, от който се обновяват общо 28 км - 13,1 км на територията на област Разград и 14,9 км на територията на област Търговище. Стойността на ремонтните дейности за двата участъка е общо 11,1 млн. лв. Пътят е основна връзка за жителите от общините Разград и Попово и е най-краткото направление към София през Велико Търново и Прохода на Републиката и Шипка.

По-рано днес министър Лиляна Павлова присъства на откриването на новопостроена многофункционална спортна зала в гр. Кубрат, заедно с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.