Предстоящи събития
Секция: Предстоящи събития
29 Юни 2016 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития

/КРОСС/
София.
От 09.00 часа в Софийски университет „Св. Климент Охридски" (нова конферентна зала, Северно крило), министърът на образованието и науката Меглена Кунева ще открие конференция на тема „Национално изследване на системата за подготовка на педагогическите кадри във висшите училища и сравнителен анализ на системата за поддържаща квалификация и кариерно развитие в Р България, Европейския съюз и други страни".

***
Шумен.
От 14.00 часа, в зала 203 на Община Шумен, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът Любомир Христов ще подпишат договор за изграждане на втора фаза на интегрирания воден цикъл на града.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.00 часа, българи от Босилеград, Сърбия, организират кръводарителска инициатива в Центъра по трансфузионна хематология във Военномедицинска академия.

***
София.
От 09.00 часа, в зала 2 на Министерството на труда и социалната политика, министър Зорница Русинова ще открие официалната част на заседанието на Съветът на децата към Държавна агенция за закрила на детето.

***
София/с. Лозен
От 09.30 часа, Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави празнична св. Литургия в девическия манастир „Св. апостоли Петър и Павел" край софийското село Лозен.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Родопи" в Интер Експо Център заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще открие семинар на тема „Перспективи за развитие на биологичното земеделие в страните от Югоизточна Европа".
***
София.
От 09.30 часа, 31 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Димитър Д., обвинен е престъпление по 78А от НК.

***
София.
От 09.30 часа, 4 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Валентин Димитров, обвинен в престъпление по чл.253 от НК.

***
София.
От 09.30 часа, XV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Антон С., Генчо Р., Собрин С., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Брюксел" на „Метрополитън хотел София" ще се проведе заключителна пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от реализация на проект „Проучвателен мониторинг за оценка на натиска и въздействието на рудодобива и рудопреработката на метални руси и уранодобива и предложения за мерки към плана за управление на речните басейни в Източнобеломорски район" (EARDMINING)".

***
София.
От 10.00 часа, VI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Принс Б., Маркс Б., Боян З., Христо Ч., Абидин Ю., обвинени в организиране и ръкводене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа, II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Красимир С., Михаил П., Върбан Б., Персин П., Ангел Р., Матей Т. и Пламен Л., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група група, създадена с цел грабежи.

***
София.
От 10.00 часа, V състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илчо И., Станко Ж., Евгений И. , Станислава И., Бонка Т., Иван П. и Танка П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, XI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р., Красимир Н., Георги Г., Катерина Х., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, IV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Стоян Я., Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., обвинение в организиране и ръководене на органзирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция по повод на учредяването на първия в страната Национален български университет „Трета възраст".

***
София.
От 10.30 часа, VII часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Цветелин Ц., Антон А., Желязко К. и Никола Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, VIII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото Юлиан С. и Калоян К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа, в заседателната зала на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Прокурорската колегия.

***
София.
От 12.00 часа, пред централата на БЧК председателят на организацията Христо Григоров ще връчи на кмета на София Йорданка Фандъкова ключовете на специализиран медицински автомобил, предоставен за нуждите на здравеопазването на София.

***
София.
От 12.00 часа на Моста на влюбените зад НДК Дипломатическият корпус ще посети новооткритата фотоизложба "Палестина - люлка на светини". Домакин на събитието ще бъде Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух - извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Р България.

***
София.
От 12.00 часа в Министерство на икономиката, министър Божидар Лукарски ще връчи сертификат за инвестиция клас „А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на „Юнифай Сървис Център" ЕООД.

***
София.
От 12.30 часа на Терминал 2 на Летище „София" ще се състои изпращането на 15-те деца, преборили рака, които ще вземат участие в „Световните игри на победителите".

***
София.
От 13.00 часа в сградата на НИП, ще се проведе открито изслушване на двамата кандидати за заемане на длъжността „директор на Националния институт по правосъдие".

***
София.
От 14.00 часа, в Клуб „Лудвиг Ерхард" и Българска демократична общност ще направят представяне на концепцията за моралния вариант на пазарното стопанство - реконструкция на възгледите на Лудвиг Ерхард".

***
София.
От 15.00 ч. в Големия салон на БАН ще се проведе Общоакадемическия семинар „Актуални проблеми на науката".

***
София.
В авиобаза Враждебна ще започне многонационалната летателна тренировка на военно-транспортната авиация „Balkan Spartan - 2016", която ще продължи до 8 юли.

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала 1 на сградата на Община Благоевград ще се проведе пресконференция по повод Държавно първенство по спортна акробатика, което ще се проведе от 30 юни до 3 юли.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала 219 на Органичния корпус на Университет „Проф. д-р Асен Златаров" ще се проведе среща-дискусия на тема „Фармакобиохимията и създаването на нови лекарствени средства".

***
Бургас.
От 16.00 часа в Индустриален и логистичен парк-Бургас официално ще бъде открита първата производствена база в парка.

***
Бургас.
От 18.00 часа в галерия-музей „Георги Баев" ще бъде открита изложба „Животът на Емил Чакъров" по повод 68 години от рождението на българския музикант и диригент Емил Чакъров.

***
Бургас.
На открита сцена „Охлюва" в Морската градина с мюзикъла „През Вселената" ще започнат събитията, посветени на Джулай морнинг.

***
Бургас.
От 20.00 часа в Летния театър ще се проведе благотворителен концерт под надслов „Глас към небесата".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа, в културен център „Хлебна къща" ще се осъществи замесване и изпичане на хляб.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в стая 305 на Общински партиен съвет на БСП-Велико Търново ще се проведе пресконференция на групата съветници от БСП .

***
Велико Търново.
От 13.30 часа, в културен център „Хлебна къща" ще се проведе „Накити" - изработване на мънистена гривна.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа, в Голямата зала на Община Велико Търново ще бъде тествана електронната система за гласуване в заседанията на Великотърновския общински съвет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа, в читалнята на РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе представянето на книгата „Автобус за рая", с автор Светла Андреева.

***
Видин
От 10.00 часа брега на река Дунав пред Туристическия информационен център ще се проведе празник под надслов „Дунавски краски", по повод Международния ден на река Дунав. Организатори на събитието е Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров" - Видин, в партньорство с детски градини в града. Ще бъде представена изложба на фотоси, участвали в състезателната категория „Фотография" на фестивала „Дъга над Дунав".

***
Видин/с. Дружба.
От 17.00 часа в двора на храм „Св. апостоли Петър и Павел" в селото ще бъде отслужен празничен водосвет и ще бъде раздадена благословена храна за здраве и благословение на присъстващите, по повод отбелязването на храмовия празник на църквата, посветен на светите апостоли Петър и Павел. Водоосвещението ще извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с духовници от Видин.

***
Видин
От 17.30 на откритата сцена пред Художествената галерия „Никола Петров"
и в Крайдунавския парк ще се проведат инициативи от програмата на община Видин за отбелязване на Международния ден на река Дунав.

***
Видин
От 17.30 часа в залата на Общински съвет-Видин общинската структура на ПП „Движение 21" организира среща-дускусия с лидера на движениетоТатяна Дончева. Темите на срещата са политически и регионални - как да разрешим проблемите и болките на обикновения видинчанин.

***
Враца.
От 09.30 часа, в конферентната зала на Търговско-промишлената палата във Враца, ще се проведе информационен ден за разясняване на процедурата „Развитие на човешкия капацитет и разтеж на МСП".

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа в Летния театър ще бъде представен филмът „Каръците" с режисьор Ивайло Христов.

***
Добрич.
От 11.00 часа,, площад „Свобода" ще се състои концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се проведе среща с писателя Людмил Станев и неговите книги.

***
Кула.
От 09.00 часа в църквата в град Кула по повод отбелязването на нейния храмов празник, посветен на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, тържествена света Литургия на ще отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с духовници от Видин и гости.

***
Кърджали.
Президента на Национална организация "Малки български хора" инж. Светослав Чернев ще посети членовете от област Кърджали. В 10.00 часа същия ден ще проведе среща с областния управител на област Кърджали г-н Илия Илиев.

***
Павликени.
От 08.30 часа в църковен храм „Рождество на Пресветая Богородица" ще бъде отслужена празнична Света литургия по повод официалното честване на 73 години град Павликени. Програмата ще продължи с посрещане на официалните гости в сградата на Община Павликени, с тържествена сесия на Общински съвет - Павликени в зала 101 на Община Павликени, с тържествено издигане на знамето на Община Павликени, тържествена церемония по връчване плакетите за почетен гражданин и празнична програма пред сградата на Общината и празничен коктейл в ресторанта на втори километър в град Бяла черква (на брега на река Росица).

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА на бул. „Шести септември" 140 ще се проведе пресконференция на за представяне на програма, чрез която ще бъдат осигурени средства за Пловдивска област и отделно за община Съединение. Участват проф. Божидар Попов и кметът на община Съединение Атанас Балкански.

***
Пловдив.
От 15.00 часа, в МБАЛ „Централ Хоспита", лекари от лечебното заведение ще разяснят как протиа оперативното леение на катаракта.

***
Русе.
От 10.00 часа, в зала 1 на Областната администрация - Русе ще се проведе редовно заседание на областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси.

***
Русе.
От 11.00 часа в Екомузей с Аквариум ще бъде открита изложбата „Крайречните гори на България" на природозащитната организация WWF-България.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Русе" на Регионален исторически музей ще бъде открита изложбата „Пейзажи от долен Дунав - отсам и отвъд", представяща гравюри от XVIII и XIX век.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Пресклуб-Сливен директорът на Регионален исторически музей-Сливен Николай Сираков ще даде пресконференция.

***
Тутракан
От 17.30 часа в крайдунавския парк ще се проведе 13-тото издание на празника на кайсията.

***
Шумен.
От 12.00 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще извърши оглед на изграждането на биологичното стъпало с отстраняване на азот и фосфор на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води, след което, от 13.00 часа ще извърши оглед на терена на бившата Метрология в кв. „Дивдядово" във връзка с предложението за нова площадка за изграждане на пречиствателна станция за питейна вода.

***
Шумен.
От 13.30 часа в кабинета на кмета министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще се срещне с кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип, след което, от 14.00 часа в зала 203 на общината ще бъде подписано споразумение за втора фаза за довършване на проект по Договор за безвъзмездна финансова помощ DIR N 51011116-C045 „Интегриран воден цикъл за гр. Шумен - II етап" по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г., а за 140.05 часа е предвидена пресконференция.