Татяна Дончева: Писна ми от Митьо Очите. Стига!
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2016 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татяна Дончева: Писна ми от Митьо Очите. Стига!

/КРОСС/Писна ми от Митьо Очите, стига сте ни облъчвали с него. Всяка сутрин ни казвате какво му, как му и т.н. Стига... Колко време още ще продължи всичко. Трябва да има мярка. Трябва да има граница. Очите, Очите... Стига! Колко куршума има, какво е претърпял... И това сутрин, когато хората си пият кафето и се готвят за работа

Това заяви пред bTV лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева.

Днес ще стане ясно дали и какви обвинения ще бъдат повдигнати на новите задържани за престрелката в Слънчев бряг, при която пострада Димитър Желязков-Митьо Очите, а един от охранителите му беше убит. Случаят вече е поет от специализираната прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.

Дончева коментира вчерашната престрелка в София тя е категорична, че полицията е показала, че може и да стреля. 

В полицията трябва да има хора, които могат да стрелят, заяви Татяна Дончева.

"Аз съм голям противник на демонстрациите. Има си начин за задържане на хора - семпъл, прост и ефективен. Не бива да става пред цял курортен комплекс. Както и аз две седмици не искам да гледам в сутрешните блокове Митьо Очите. Всяка сутрин ни занимавате с кафето колко куршума имал, каква операция му направили. И колко време ще се наложи това да продължи? Бъчварова не се справя. Това е от времето на Цветанов - постоянно показни акции, измисляше им имена", коментира Дончева.

Видях, че на Йосиф Йосифов-Йоско му правят физиотерапия в "Токуда" преди няколко години. Болен човек, който е в затвора, може да бъде лекуван в болница. Ако МВР-болница не предоставя специалисти, той се мести в друга болница и това е правило за всички арестувани. В МВР-болница не е свободен режимът, но понякога и в затвора мутрите си купуват излизане. Ние сме дали държавата на мутрите и на мафията и отношението към тях в болниците и в затворите, е заради това, че сме дали държавата на мутрите, които имат покровители.

Това е проблем на нацията. Ако това е нация от мрънкачи, чакащи друг да вади кестените от огъня, няма как да стане промяната, каза още Дончева.