Лейди Гага се срещна с Далай Лама
Секция: Шоубизнес
29 Юни 2016 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лейди Гага се срещна с Далай Лама

/КРОСС/ Певицата Лейди Гага се срещна за специално интервю за йогата с тибетския духовен водач Далай Лама, предаде "Гардиън".

Срещата разгневи властите в Китай, които са забранили всичко, свързано с изпълнителката в страната - от образа ѝ до пускането на нейните песни.

Видеото с разговора между двамата е дълго 19 минути и в него се обсъжда медитацията, умственото здраве и излекуването на човечеството от лошите му духовни уклони.

Въпреки това комунистическата партия в най-населената страна в света обяви тибетеца за "вълк в монашески дрехи" и наложи строги наказания за американката.

Далай Лама, който е в изгнание от 1959 г., продължава да настоява за по-голяма автономност на Тибет от Китай, като и до ден днешен китайците отричат да съществува такова нещо като тибетски народ и държава.

Те обвиняват духовния водач, че се опитва да създаде теократична държава, която да отцепи от Китай.

На китайските медии също така е било наредено да осъдят публично срещата между Гага и Далай Лама.

Това не е първият път, в който подобно нещо се случва - Бьорк и групите Maroon 5 и Oasis също бяха забранени в Поднебесното царство, след като се срещнаха с тибетеца или се изказаха положително за него и за независимостта на народа му.