Citroen C3 се е превърнал в умален Cactus
Секция: Автомобили
29 Юни 2016 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Citroen C3 се е превърнал в умален Cactus

/КРОСС/ Онлайн премиерата на новия Ситроена C3 е насрочена за днес, но Интернет е всесилен и хората на Двойния шеврон не успяха да предотвратят появата вече на първите официални снимки на колата в мрежата.
Така че вече знаем - новата тройка изглежда като даунсайзинг вариант на кросовъра Citroen C4 Cactus. И това в никакъв случай не е лошо - "кактусът" продължава линията на изключителна дизайнерска оригиналност в Двойния шеврон и колата се е получила много по-интересна от второто поколение на модела C3, което не успя да направи някакъв съществен пробив, пише auto-press.net.
Не е ясно, ще бъде ли пуснат и вариант кабриолет, но се знае точно, че компактно ванче Citroen C3 Picasso ще има и в техническата си част ще е "роднина" на новата Opel Meriva.
Новата C3 ще се предлага в девет екстериорни цвята и с три вида контрастно боядисване на покрива. Прочутите вече защитни кори Airbump не са както при кросовъра "триетажни" и покриващи по-голямата част от далната страна на вратите, а са по-финни при С3. Все пак моделът е по-малък...

По предварителни данни, Citroen C3 е с габарити 3,99 х 1,75 х 1,47 метра. Междуосието му е увеличено от 2,46 до 2,54 м, което означава досто по-богато вътрешно пространство. Реално използвайки модулната платформа EMP1, хечбекът е станал по-голям във всички посоки, може би с изключение на багажното пространство - 300 литра.

Интерес в оборудването на новия модел представлява бордовата камера ConnectedCam, която позволява заснемането на видео и фотографии, а в случай на катастрофа фиксира станалото автоматично. За останалите подробности ще почакаме до утре.