"Нощните вълци" пристигнаха в София (снимки)
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2016 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Нощните вълци" пристигнаха в София (снимки)

/КРОСС/Русофили и русофоби посрещнаха "Вълците на Путин" пред храм-паметника „Александър Невски".

Привърженици и противници на похода на "Нощните вълци" се сбиха в очакване на мотошествието. Двама души са били задържани. Скандалът избухна, след като двете групи се озоваха в непосредствена близост без полицейска охрана помежду им. Няма сериозно пострадали. 

Екипи на СДВР оградиха района.

В Бургас "Вълците на Путин" бяха посрещнати от протестиращи украинци, които живея у нас, и български русофоби и се стигна до сблъсъци. На Петолъчката обаче наши сънародници очакваха руските рокери с хляб и сол. Мотопоходът премина през храм -паметник „Рождество Христово" в град Шипка, където бе отслужена литургия за загиналите в Освободителната война руски воини и български опълченци, Паметника на свободата на връх Шипка и Троянския манастир. Днес в София рокерите ще посетят и Руската църква и ще дадат официална пресконференция. Те вече заявиха, че обиколката им в страната ни не е  политическа. 

Столичната община издаде разрешение за провеждането на мотошествието часове преди провеждането му. За това са били поискани становищата на МВР, ДАНС и прокуратурата.
Мотопоходът ще се проведе при засилени мерки за сигурност.


По-рано днес от Реформаторския блок поискаха, ако не е подадено уведомление за провеждане на шествието, общината да го забрани.